Raben logo
csm_Raport_Sustenabilitate_2023_mic_357e96c298.jpg

Cel mai recent raport de sustenabilitate al Raben Group

2024.04.05
Raben Group și-a publicat Raportul anual de Sustenabilitate, care detaliază eforturile și progresul grupului în îndeplinirea angajamentelor sale ESG și evidențiază inițiativele cheie de sustenabilitate.

Scopul acestui raport este de a comunica în mod transparent eforturile companiei și progresul către atingerea obiectivelor strategiei de sustenabilitate, promovând în același timp obiectivele ODD. Acoperind toate entitățile și operațiunile din cadrul companiei, raportul subliniază angajamentul Raben față de transparență și responsabilitate în eforturile de sustenabilitate..

În 2023, Raben Group a rămas ferm în angajamentul său de a reduce emisiile, în conformitate cu obiectivele inițiativei Science Based Targets (SBTi). Pentru a realiza acest lucru, compania s-a concentrat pe reducerea intensității emisiilor din activitățile de transport și depozite. În special, Raben a decis să înceapă testarea biocombustibilului (HVO100) în propria flotă și a continuat investițiile în îmbunătățirea flotei de camioane, dezvoltarea electromobilității și depozite concepute pentru a reduce semnificativ emisiile de GES. Grupul a menținut, de asemenea, o pondere ridicată a energiei verzi în mixul de energie electrică, rezultând o reducere de aproape 23% a emisiilor Scope 1 și 2 comparativ cu 2020 (anul de bază).

2023 a fost un alt an provocator pe agenda noastră ESG. RG continuă să își alăture eforturile pe proiecte cu clienții noștri, transportatorii noștri și partenerii noștri de afaceri pentru a modela și îmbunătăți impactul nostru asupra mediului, comunităților și mediului de lucru. Suntem mulțumiți de progresul pe care l-am făcut în ceea ce privește sustenabilitatea și așteptăm cu nerăbdare să facem următorii pași în 2024 – a spus Ewald Raben, CEO al Companiei.

Angajamentul Raben Group față de sustenabilitate a dus la realizări semnificative, inclusiv o creștere semnificativă a ratingului Ecovadis la 65 de puncte în 2024.

Suntem mândri că am obținut ratingul  „bine” sau mai bun în toate domeniile, cu „avans” în categoria mediului. De asemenea, suntem încântați să anunțăm că am obținut un rating A- impresionant în dezvăluirea 2023 CDP privind clima, subliniind angajamentul nostru față de acțiunea și transparența împotriva schimbărilor climatice. – a spus Ewelina Jabłońska-Gryżenia, coordonator al sustenabilității în Raben Group Vă invităm să citiți raportul în întregime pentru a obține informații despre călătoria noastră de sustenabilitate și pașii pe care îi luăm pentru a genera schimbări pozitive.

Pentru versiunea completă a Raben Group ESG Report 2023 faceți clic aici: Raport Sustenabilitate 2023