Raben logo
csm_csm_MicrosoftTeams-image__6__ef2865e025_71161ee201.png your-partner-in-logistics

Cum ambalezi corect transportul de marfă?

Vezi câteva modalități

csm_Ghid_de_ambalare_1_cfb296afc2.png

Reguli generale de pregătire a mărfurilor

Suntem proactivi

Este foarte important pentru orice tip de transport ca acesta să fie etichetat corespunzător și să aibă o adresă de livrare clar definită. Eticheta de expediere (de preferință imprimată cu sistemul de expediere Raben sau alte sisteme care utilizează coduri de bare și care respectă standardul GS1), trebuie plasată pe partea scurtă a paletului, în colțul din dreapta sus.

Înainte de a începe paletizarea, asigurați-vă că greutatea, înălțimea, ambalarea încărcăturii de pe palet este adecvată pentru transport și excludeți orice risc de deformare sub propria greutate a rândurilor inferioare de marfă, role, cutii, pungi sau saci, în timpul transportului șii descărcării și încărcării.

Mărfurile pe palet trebuie așezate în așa fel încât nimic să nu se extindă dincolo de acesta și trebuie sigilate cu grijă, astfel încât mărfurile să nu poată fi accesate din nicio parte. Prin urmare, ar trebui să înfășurați și partea superioară a paletului cu folie elastică și apoi partea inferioară, astfel încât să se suprapună cu marginea structurii. În cazul în care mărfurile se pot deplasa spontan în interiorul paletului, trebuie utilizate benzi de ambalare și protecții laterale adecvate. Un palet poate fi considerat stabil dacă capacitatea sa de încărcare este stabilă la 26 de grade și fără deformare semnificativă.


Articolele proeminente care sunt prost ambalate sau plasate incorect pe palet reprezintă un pericol pentru alte încărcături!

Ghid_de_ambalare_2.png
Marfă neomogenă sau grea
Suntem responsabili

Pregătirea încărcăturii:

În cazul paleților cu mărfuri mixte, trebuie luate în considerare forma și greutatea fiecărui pachet. Este important să existe aranjarea corectă (mai greu în partea de jos, mai ușor - în partea de sus) și gradul de umplere (straturile inferioare trebuie să fie întotdeauna pline pentru a asigura stabilitatea), iar în final - paletizarea corectă, pentru a evita mișcarea mărfurilor și daunele acestora. Atunci când transportați mai multe articole individuale, acesta ar trebui să fie ambalat într-un pachet prefabricat care economisește spațiu și bani. Uneori, pentru transport se folosesc coșuri din plasă, lăzi sau suporturi (de exemplu, pentru transportul sticlei), iar mărfurile periculoase necesită transportoare suplimentare - în acest caz, acestea trebuie așezate pe un palet și transportate conform instrucțiunilor producătorului, cu marcaj ADR suplimentar.

Mărfurile supradimensionate (depășind standardul Europalet) pot îngreuna transportul mărfurilor prefabricate, astfel încât acestea necesită un tratament special. Încărcăturile grele sunt ambalate în cutii de carton fixate cu bandă, iar încărcăturile foarte grele sunt ambalate în lăzi bine întărite. Paleții non-standard, care transportă adesea materiale fragile, sensibile la șocuri și presiune, necesită protecție suplimentară pentru a preveni deteriorarea conținutului în timpul încărcării și descărcării.

Ghid_de_ambalare_3.png

Mărfuri în vrac și mărfuri în containere sigilate pe un palet

Suntem competitivi

Asezați marfa în saci pe palet, asigurați-vă ca nu ies dincolo de marginea paletului. Folosiți protecție specială în funcție de dimensiunea acestuia. În caz de șocuri în timpul transportului, păstrați distanța mărfurilor față de marginile paletului, iar sacii trebuie aranjați astfel încât, dacă este posibil, înălțimea transportului să nu depășească 1 metru. În cazul în care mărfurile nu trebuie suprapuse, utilizați pe palet marcaje adecvate sub forma unui triunghi piramidal.

Când transportați mărfuri în găleți sau cutii, este important să aranjați produsele în așa fel încât orice elemente proeminente să nu se atingă de recipientul de lângă el. Trebuie folosite distanțiere adecvate și paletizare adecvată, care va da stabilitate, dar nu va crea presiune.

Evoluăm impreună
01/01
Item 1 of 1

Ai întrebări? Contactează-ne!

Răspundem rapid