Raben logo
Eurohub Raben Transport International Map of Europe with the 6 Eurohub depots

Grupul Raben lansează rețeaua Eurohub

Șase noi porți de acces pentru transportul european
2023.04.20
Primul trimestru al anului 2023 a adus schimbări inovatoare în structura Raben Group. Șase locații din Germania, Polonia și Cehia au câștigat statutul de Eurohub și competența de a gestiona transportul în toată Europa. Acest pas este o consecință firească a poziției pe piață a operatorului logistic - acoperirea sa, gradul de dezvoltare al rețelelor sale naționale, precum și excelența operațională. Prin consolidarea mărfurilor de grupaj, procese mai rapide și mai eficiente, Eurohub-urile răspund cu pricepere nevoilor clienților europeni.

Raben Group tocmai a reușit să închidă și să rezume anul 2022, în care a intrat pe cea de-a cincisprezecea piață europeană și trece deja printr-o altă revoluție. De data aceasta, însă, nu este vorba de extindere, ci de reorganizarea structurii existente. Pentru șase depozite a fost atribuită funcția de Eurohub - puncte centrale de ancorare în rețeaua Raben, care va fi responsabilă de consolidarea mărfurilor de grupaj pentru traficul european de linie. Acestea sunt menite să completeze rutele de transport fixe, directe și să garanteze conexiuni strict cronometrate între toate depozitele europene ale companiei.

Structura Eurohub-urilor ne permite să răspundem mai flexibil la modificările volumelor de marfă și mai ales, să realizăm timpi de livrare mai scurti. Putem oferi tuturor clienților noștri valoarea adăugată de a ajunge cât mai repede la toate destinațiile europene - în 24 până la 96 de ore, în funcție de distanță. Această organizare a procesului „lean” se traduce într-un lanț de aprovizionare mai eficient și mai fiabil. Suntem mai aproape de client și proiectăm o rețea mai rezistentă - explică Ewald Raben, CEO al Raben Group. - Un beneficiu suplimentar este reducerea emisiilor de CO2, care este, de asemenea, foarte importantă pentru noi, ca și companie durabilă..   

Noul statut a fost atribuit depozitelor din: Sarstedt (care se ocupă de conexiuni către Scandinavia), Mönchengladbach (conexiunile cu nordul Franței, Benelux, Marea Britanie, Irlanda), Fellbach (conexiunule cu Spania, Portugalia, restul Franței) și Aichach din Germania (conexiuni cu Austria, Italia, Polonia, Cehia), Legnica în Polonia (conexiuni în interiorul acestei piețe și către țările baltice) și Rokycany în Cehia (conectează Europa de Sud-Est). Implementarea conceptului Eurohub va consolida și mai mult prezența operatorului logistic în Germania - care este una dintre cele mai puternice economii din Uniunea Europeană și în același timp, va pecetlui rolul strategic pe care îl are această piață pe harta  Raben.

Eurohub-urile sunt  caracterizate de capacitate mult mai mare, locația excelentă și infrastructură. Baza operațiunilor și succesului viitor este, printre altele, dat de cele peste 130 de legături directe între punctele menționate, 600 de conexiuni zilnice în total, cei 40 000 m2 de capacitate de cross-dock și trasabilitate deplină susținută de un sistem TMS. Acest lucru se aplică atât piețelor în care Raben are propria sa rețea, cât și celor în care compania operează prin parteneri de încredere.

Schimbările au fost posibile prin atingerea unor etape la care compania a lucrat în ultimii ani. Achizițiile sistematice au avut ca rezultat, pe de o parte, intrarea pe noi piețe (transitarul austriac de marfă Bexity achiziționat în 2022; furnizorul grec de logistică - Intertrans în 2021) și pe de altă parte, întărirea și densificarea rețelelor naționale. Aceasta se referă și la regiunea de origine a Raben - a patra sucursală a fost deschisă în Olanda, în zona Maastricht, la începutul lunii aprilie 2023.

Patru din șase Eurohub-uri sunt situate în Germania – cea mai mare piață din Europa, unde Raben Group operează cu rețeaua de grupaj deținută din 2018. O contribuție uriașă la construirea rețelei Eurohub a venit direct din investițiile în infrastructură din această țară. Sarstedt este noul depozit Raben cheie din Germania - operatorul s-a mutat acolo de la Langenhagen în 2022. Cu o suprafață totală de 27 000 m2 (5 500 m2 doar pentru cross-dock, cu 52 de rampe), instalația reprezintă o creștere de zece ori a capacității logistice față de locația anterioară. Începutul acestui an marchează deschiderea unei noi filiale în Aichach, la nord-vest de Augsburg. Noua locație de 25 000 m2 (4 000 m2 doar pentru  cross-dock, cu 42 de rampe) care funcționează ca Eurohub, este situată direct pe autostrada A8 și este un nod important în rețeaua europeană a Raben pentru conexiunile zilnice către Europa de Sud și de Est. În mod similar, Rokycany din Cehia, care și-a început activitățile în aprilie a acestui an. Depozitul acoperă o suprafață de 6 000 m2 capacitate de cross-dock și are 56 de rampe pentru manipularea ușoară a mărfurilor, inclusiv ADR. Situat în imediata apropiere a autostrăzii D5, acesta asigură o conexiune rapidă cu Germania și alte rețele rutiere europene. Are potențialul de a accelera și îmbunătăți semnificativ fluxul de transporturi și datorită flexibilității sale, să contribuie la dezvoltarea viitoare nu numai a conexiunilor în Cehia și Slovacia, ci și a altor țări ale Raben Group: Ungaria, România, Bulgaria și Grecia.

Conceptul Eurohub este o prioritate pentru Raben Group. Deocamdată, compania nu are planuri de extindere geografică în continuare, dar intenționează să densifice rețeaua și să investească în digitalizare. Proiectul de dezvoltare și reorganizare a liniilor internaționale în toate cele cincisprezece țări din familia Raben este încă în desfășurare:

Prin consolidarea țintită și sistematică a mărfurilor, dorim să impulsionăm extinderea rețelei și dezvoltarea Eurohub-urilor, precum și integrarea cuprinzătoare a tuturor regiunilor europene. Acest lucru ne va oferi o utilizare mai bună a capacității, crescând astfel eficiența economică a transporturilor noastre și o logistică mai „verde” - concluzionează Ewald Raben.

Puteți obține mai multe informații despre structura Eurohub - și multe alte acțiuni - contactând reprezentanții Raben Group. Raben lansează Eurohub.