Raben logo
IKEA Volvo Raben electric Truck

IKEA, Volvo Trucks și Raben Group își unesc forțele în Polonia pentru a accelera transportul cu emisii zero.

2022.09.14
IKEA Industry, Volvo Trucks și Raben Group au semnat un acord de colaborare privind transportul greu cu emisii zero în Polonia. IKEA va introduce camioane electrice Volvo pentru fluxurile de transport intern la două fabrici IKEA Industry din Polonia, care vor fi operate de Raben Group. Experiența din cadrul proiectului pilot va fi utilă pentru electrificarea operațiunilor de transport la scară, într-o rețea de transport mai mare

IKEA este un mare consumator de transport, cu peste 2 milioane de expedieri în întreaga lume pe an. Pentru a atinge obiectivul climatic strategic IKEA pentru transportul produselor, de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu -70% per transport, electrificarea vehiculelor grele este esențială. Electrificarea transporturilor este una dintre soluțiile pentru a aborda cauza principală a schimbărilor climatice.

Acum, IKEA Industry, Volvo Trucks și Raben Group își unesc forțele în Polonia pentru a implementa camioane electrice Volvo FM cu emisii zero în sistemul de transport. Camioanele vor fi folosite pentru a gestiona fluxul intern de mărfuri între două fabrici IKEA Industry situate la 14 kilometri una de cealaltă în Zbąszynek și Babimost în vestul Poloniei.  

Camioanele vor fi încărcate la unitățile de producție IKEA Industry, folosind electricitate regenerabilă dintr-o sursă externă. Primul camion electric va începe să funcționeze din toamnă și planul este de extinderea a flotei pe baza învățăturilor de la programul pilot. Experiența dobândită va accelera procesul de electrificare in cadrul Raben Group.

"Suntem bucuroși să anunțăm această colaborare care urmărește să accelereze trecerea noastră către transporturi rutiere mai durabile. Acest proiect ne permite să explorăm și să învățăm despre provocările și oportunitățile în implementarea operațiunilor de transport electric la scară și interdependențele sale într-o rețea de transport mai mare”, spune Małgorzata Dobies-Turulska, Managing Director al IKEA Industry Zbąszynek..

"Pentru Raben Group, acest proiect este primul pas în procesul de decarbonizare a propriei flote care conduce către planurile ambițioase de reducere a CO2 aprobate recent științific de experții Science Based Targets (SBTi). Acesta este, de asemenea, un proiect important pentru procesul de transport complet al camioanelor. Suntem una dintre primele companii de logistică din Europa care a preluat provocarea ambițioasă de a conduce un camion electric care lucrează cu o remorcă de 24 de tone.” – spune Piotr Banasiak, Managing Director la Raben Transport, și a adăugat –” Viitorul transportului greu electrificat începe astăzi!

Suntem încântați să lucrăm împreună cu IKEA și Raben Group pentru transporturi cu camioane mai durabile. IKEA și Raben au ambii obiective climatice ambițioase, la fel ca Volvo. Acest proiect ne va oferi informații valoroase și constituie o bază bună pentru o colaborare extinsă în viitor”, spune Robert Grozdanovski, SVP Europa Central East & East, Volvo Trucks.