Raben logo
Raport sustenabilitate 2023

Ambițiile ESG merg înainte. Noul Raport de sustenabilitate Raben Group este acum disponibil

2023.04.20
Raben Group și-a lansat noul Raport anual de sustenabilitate, care detaliază efortul și progresul întregului Grup în atingerea obiectivelor ESG și evidențiază inițiativele cheie, în căutarea unui viitor mai durabil.

Raportul oferă o imagine de ansamblu asupra progresului companiei în ultimul an pe toate cele 15 piețe în care operează Raben, în domenii precum reducerea emisiilor de carbon, creșterea utilizării surselor de energie regenerabilă, construirea unui mediu de lucru bazat pe cultura siguranței și implementarea de practici durabile în întreaga organizație. 

În compania noastră, credem că sustenabilitatea nu este doar un cuvânt la modă, ci o responsabilitate fundamentală. Ne angajăm să reducem impactul asupra mediului și să promovăm practici durabile în organizația noastră și în întregul lanț valoric – spune Ewald Raben, CEO al Companiei. – Suntem mândri să lansăm raportul nostru anual de sustenabilitate, care prezintă angajamentul nostru continuu față de gestionarea climei și a mediului și a responsabilității sociale.

În 2022, Raben Group s-a alăturat Science Based Target Initiatives și și-a stabilit obiective ambițioase de decarbonizare, care au fost validate. Ambițiile grupului includ acum reducerea emisiilor absolute din Scop 1 și Scop 2 până în 2030, comparativ cu emisiile din 2020, și angajamentul partenerilor săi în transport, față de acțiunile climatice..

Investind în energie verde, Raben Group a reușit o reducere cu 26,2% a emisiilor Scop 1 și 2 în 2022, față de 2020, contribuind la ecologizarea logisticii contractuale.

În transportul rutier, Raben Group își reînnoiește constant flota, reducând ponderea camioanelor sub standardul pentru motoare Euro V. În prezent, peste 88% din flota obișnuită este compusă din camioane cu motoare Euro V sau VI. În plus, în 2022, împreună cu IKEA Industry și Volvo Trucks, Raben Group a implementat camionul electric cu emisii zero Volvo FM în sistemul de transport. Acesta a fost primul pas uriaș către decarbonizarea transportului rutier.

Pentru a oferi părților interesate cu informații comparabile și o evaluare independentă a maturității organizației până la intrarea în vigoare a noii directive, Raben a decis să participe la EcoVadis Rating, care oferă o evaluare cuprinzătoare a performanței sustenabilității. Grupul Raben a obținut 61 de puncte și o medalie de argint, fiind clasat printre cele mai bune companii la categoria Transport de marfă.

Recunoaștem că mai este mult de făcut și rămânem angajați în îmbunătățirea continuă a performanței noastre în materie de sustenabilitate, a spus Ewald Raben. Credem că lucrând împreună cu angajații, clienții și furnizorii noștri, putem crea un viitor mai durabil pentru generațiile viitoare.

Raportul complet de sustenabilitate și ambițiile de viitor ale Raben Group, este disponibil pe site-ul companiei la adresa https://romania.raben-group.com/despre-noi/sustenabilitate