Raben logo
csm_1_10_2021_ECOVOT_RO_8522878a35.png

Votează pentru proiectele ecologice cu Raben

2021.10.01
Toamna începe cu un vot ... 30 Septembrie marchează începutul unei alte etape a turneului Eco2Way, care face parte din sărbătorile celei de-a 90-a aniversări a unuia dintre cei mai mari operatori logistici din Europa - Raben Group. Timp de două luni, va fi posibil să votezi unul dintre cele trei proiecte ecologice: protecția liliecilor în Germania, curățarea mării de pe coasta italiană și salvarea berzelor în Cehia. Proiectul câștigător va primi o subvenție de la Raben Group pentru implementarea sa.

Cu ocazia aniversării sale, Raben a dus utilizatorii de internet într-o călătorie prin locuri care au suferit foarte mult din cauza interferenței umane. Acest mod de a sărbători arată un mare sentiment de responsabilitate pentru soarta planetei și a generațiilor viitoare, care este înscris în ADN-ul companiei. Traseul a condus prin 11 țări în care Raben își are sucursalele și un total de 21 de locuri pe cale de dispariție, care au fost prezentate de angajații companiei și de entuziaștii ecologici. Momentul culminant al expediției de 5 luni este un vot pentru proiectul care este cel mai important, valoros și care merită sprijinul în opinia clienților și angajaților companiei, precum și a utilizatorilor de internet. Voturile pot fi exprimate până la sfârșitul lunii Noiembrie pentru una dintre cele trei inițiative:

  1. Protecția liliecilor în pădurile din nordul Baden-Württemberg. Proiectul include crearea a 100 de locuri de reproducere, fiecare pentru 100 de animale, în total, pentru 10.000 de lilieci! Acest lucru va permite recuperarea acestei specii rare de mamifere în Germania și, în același timp, va reglementa populația de insecte într-un mod natural. 
  2. Curățarea plajelor în Italia de către drona subacvatică QYSEA FIFISH V6s. Permite evaluarea impactului negativ al activităților umane asupra mediului marin, de ex. cantitatea de plastic, deteriorarea fundului mării; poate prelua și probe de organisme vii, apă sau sedimente, în timp ce curăța fundul mării și face observații. Raben Sittam și organizația Black Bag vor să programeze o dronă care va ajuta treptat la curățarea tuturor părților coastei italiene, începând din Liguria.
  3. Construirea unei oaze pentru berzele albe în Cehia. Proiectul va crea o zonă cu zone umede și iazuri cu suprafața totală de 40.000 m2 pe parcursul mai multor ani, ceea ce va contribui la creșterea populației acestor păsări de la câteva zeci la câteva sute pe an și la creșterea numărului de cuiburi și locuri de odihnă de-a lungul migrației rute. Protejarea berzei albe presupune păstrarea multor alte specii (fluturi, insecte, șopârle, broaște, alte păsări), precum și a plantelor (în acest caz special vor fi specii rare de orhidee) și, prin urmare, garantează un ecosistem sănătos.

Nu trebuie să fii un geniu pentru a susține clima” - accentuează Ewald Raben, CEO Raben Group, referindu-se la aniversarea turului Eco2Way. – “ Viitorul acestor locuri depinde de noi. Vă încurajez să votați pentru unul dintre ele - împreună vă putem ajuta!” – ne îndeamnă el.

Grija pentru mediul natural nu mai este o modă, dar devine una dintre activitățile de zi cu zi întreprinse de marii jucători de afaceri pentru care binele planetei este o mare preocupare. Pentru grupul Raben, ecologia este unul dintre pilonii principali ai strategiei de responsabilitate socială a întreprinderilor. Compania este conștientă de impactul pe care industria TFL îl are asupra mediului natural. Prin urmare, în fiecare an Raben își stabilește obiective din ce în ce mai ambițioase în ceea ce privește reducerea emisiilor de CO2 și educă asupra necesității de a lua măsuri pentru o zi de mâine mai bună și mai ecologică. Dovada acestui lucru este, fără îndoială, turneul aniversar Eco2Way, care va fi încununat de un sprijin tangibil pentru unul dintre locurile vizitate de entuziaștii din Raben.

Votul are loc prin intermediul site-ului web https://www.raben90years.com/eco-voting/ care este disponibil în 14 versiuni lingvistice (13 țări în care Raben funcționează plus engleză). Proiectul cu cel mai mare număr de voturi va primi o subvenție pentru implementarea sa de la Raben Group. Votul durează de la 30.09.2021 până la 30.11.2021.

CEO-ul companiei, Ewald Raben, îi motivează pe toți să participe la vot: https://www.youtube.com/watch?v=BSgKXHPEVto