Raben logo
csm_Copaci_plantati_Raben_2021_db6d91bd6a.png

RABEN PLANTEAZĂ MII DE COPACI ÎN POLONIA

2021.12.02
13.500 de copaci care pot neutraliza 9.500 de tone de dioxid de carbon pe întregul lor ciclu de viață și vor contribui la creșterea biodiversității în Parcul Național Muntele Stołowe și care reprezintă aproape jumătate din toți copacii plantați până în prezent - acestea sunt statisticile verzi pentru Raben Group la sfârșitul anului 2021. Acest rezultat impresionant a fost posibil nu numai datorită clienților Grupului - prin participarea lor la campania „E-invoice = Higher Culture” - ci și datorită sărbătoririi a 90 de ani de la înființarea companie.

Transportul este necesar, dar are și un impact asupra mediului. Fiind conștient de acest fapt și urmând constant calea durabilității, Raben Group plantează copaci care compensează emisiile de CO2 din 2014. Ca parte a programului de compensare „E-invoice = Higher Culture” care face parte din programul pe termen lung Eco2Way, operatorul logistic plantează arbori în fiecare an în numele clienților care acceptă să renunțe la facturile tipărite în favoarea celor electronice. Fundația Aeris Futuro este partener al acțiunii.

Datorită aniversării Raben Group, anul care a trecut a fost un record: 3.500 de arbori au fost plantați pentru facturi electronice și alți 10.000 pentru a comemora cea de-a 90-a aniversare a companiei. Numarul total constituie peste 45% din toți copacii plantați până acum. Copacii noi au potențialul de a neutraliza 9.500 de tone de emisii de CO2 de-a lungul vieții lor. Rezultatul total combinat al celor opt ediții ale campaniei „Factura electronică = Cultură superioară” și sărbătoarea din acest an este de aproape 30.000 de copaci și arbuști fructiferi și meliferi plantați de ex. Provincia Wielkopolska, Beskid Niski și Munții Stołowe, care în timpul vieții lor pot neutraliza mai mult de 20.000 de tone de CO2. Mai mult, ele susțin biodiversitatea, creează coridoare ecologice naturale și sunt, de asemenea, locuri de cuibărit pentru păsări.

Anul acesta, Parcul Național Munții Stołowe și zona sa tampon au fost îmbogățite cu noi copaci. Aceștia sunt în principal brazi care sunt importanți pentru menținerea echilibrului acestui ecosistem. Campania de plantare a fost întotdeauna o mare sărbătoare și o oportunitate de integrare pentru voluntarii Raben și familiile lor, dar pandemia a limitat din nou oarecum impulsul evenimentului. Prin urmare, plantarea arborilor a fost realizată de angajații Parcului Național și ai Fundației, cu participarea unui grup restrâns de reprezentanți ai Raben Group. De asemenea, pentru acești participanți au fost organizate ateliere de construire a cuiburilor pentru păsări și hoteluri pentru insecte, astfel încât toată lumea să poată avea grijă de biodiversitatea din vecinătatea lor.

Sperăm că, campania din acest an și implicarea voluntarilor noștri vor ajuta la întărirea conștientizării publicului cu privire la rolul pe care îl joacă mediul în viața noastră. Fiecare activitate pro-ecologică din vecinătatea noastră are un impact pozitiv asupra întregii planete” - rezumă Jakub Krzewina, Manager Sustenabilitate Raben Group.