Raben logo
csm_Luible_Start_e75dc09665.jpg

Raben Group preia Luible Logistik GmbH în Germania

2021.09.14
Raben Group a preluat Luible Logistik GmbH. Furnizorul european de servicii logistice își extinde astfel rețeaua generală de marfă pe piața germană și își consolidează poziția în transportul combinat feroviar-rutier. Cu acest pas Raben continuă strategia de creștere în Germania.

Odată cu fuziunea, Raben preia sucursala Luible din Leipheim, Suabia Superioară, precum și toți cei 130 de angajați. Compania administrată de familie, are o locație strategică excelentă, aproape de intersecția autostrăzii cu A7 și A8,  într-o regiune economică importantă.

Luible este specializată în transport internațional de marfă generală și grupaj. În plus, expeditorul organizează distribuția mărfurilor care necesită atenție specială, cum ar fi mărfurile periculoase.

"Sunt foarte mulțumit că ne putem extinde rețeaua cu Luible, mai ales că primul contact a apărut de fapt în mod neașteptat. În perioada Corona, într-o fază cu un volum mare de transporturi, Luible ne-a ajutat spontan într-un moment dificil. Așa au apărut primele conversații, care apoi s-au intensificat." - spune Ewald Raben, General Manager Raben.

Luible este pe piață din 1949 și tranzacționează sub numele actual de șase ani de la fuziunea a patru companii de expediții. Compania oferă transport rutier și feroviar, precum și logistică contractuală. Generează o cifră de afaceri anuală de 14 milioane de euro. Flota proprie a companiei de 55 de vehicule este de ultimă generație și respectă standardul european de emisii Euro 6. Odată cu integrarea în Raben Group, clienții beneficiază acum de o rețea semnificativ mai eficientă și mai mare, cu 39 de sucursale în toată Germania. În toată Europa, mai mult de 10.000 de angajați lucrează pentru Raben. De asemenea, grupul are 8.500 de vehicule de transport și o capacitate de depozitare de aproximativ 1,15 milioane de metri pătrați.

" Acordul cu Raben ne oferă noi oportunități în Germania și Europa. Am luat decizia în întregul cerc familial," - spune René Mick, Managing Partner al Luible GmbH.

Raben își continuă în mod constant strategia de creștere

Odată cu preluarea Luible, Raben își extinde rețeaua generală de marfă în Germania și câștigă o locație de primă clasă cu sucursala sa în regiunea metropolitană a Suabiei Superioare. Furnizorul european de servicii logistice a investit dinamic pe piața germană în ultimii ani și și-a implementat în mod constant strategia pe termen lung de construire a propriei rețele independente de marfă generală.