Raben logo
csm_Austria_LP_619a8843cd.jpg

Bexity pe aceeași pistă cu Raben Group

Tranzacția inițiată în decembrie - aprobată de autoritatea antitrust
2022.02.28
Grupul Raben, a semnat un acord de cumpărare a 100% din acțiunile companiei austriece Bexity de la actualul său proprietar, Mutares. În urma tranzacției, peste 500 de angajați și 16 sucursale ale Bexity, cu sediul în Viena, se vor alătura familiei Raben. Tranzacția a fost inițiată în decembrie 2021 și aprobată de autoritățile antitrust.

Bexity, cunoscută anterior ca Q-Logistics, deținută anterior de asta de RCA, ajunge în sfârșit în curtea unui proprietar strategic, alăturându-se grupului Raben.

Deținătorul anterior, Mutares, a cumpărat compania la sfârșitul anului 2019 și a restructurat-o cu succes în ultimele 24 de luni. Compania este acum pregătită pentru următorul pas, creșterea în cadrul unui grup din industria logistică.

Suntem extrem de mândri să salutăm personalul Bexity, clienții și furnizorii Raben Group. Austria se potrivește perfect cu harta noastră europeană, fiind puntea dintre Germania și Italia, precum și puntea pentru țările noastre din Europa Centrală” – a spus Ewald Raben, CEO al Raben Group

Cooperarea dintre Raben și Bexity în livrarea transporturilor de grupaj între Austria și țările Raben, se desfășoară de mai bine de 10 ani. Întrucât Raben este un susținător al soluțiilor ecologice, avantajul major este faptul că multe dintre terminalele Bexity, au conexiuni feroviare directe și trafic intern peste noapte cu trenul.

Rețeaua de grupaj BEXity există din 1986 și a fost prima care a oferit un serviciu 24/7 în toată Austria. Compania transportă peste 10.000 de expediții pe zi. Datorită utilizării intensive a transportului feroviar, este capabil să facă acest lucru într-o manieră extrem de ecologică. Compania are 16 sucursale în Austria și peste 500 de angajați. Ca parte a tranzacției semnate, toate locațiile se vor alătura grupului Raben, iar angajații Bexity vor ajunge la „stația ACASĂ” a familiei Raben.